мартеници

Мили майки и татковци, ако вашето бебе е решило 🙂 да подари мартеници на баби, дядовци, чичовци и лели… то може да подари мартеница бебешко терличе.

 

А ако искате да свържете този светъл, български празник с посланието за бебе, бебешка чистота на духа и истината и смисъла на живота, то се възползвайте от мартеницата, която е и силен талисман за българите и нека тя да е бебешко терличе!
100% вълна, както се изработват истинските мартеници, които са и талисмани и амулети за дома, количката, кошчето, бебешкото легло…

 

Може дори да си я наречете (ако нямате) – родова мартеница. Накратко, това е мартеница, която се пази и се предава от поколение на поколение.

 

Мартеници терличета и мартеници торбички с късмети са в няколко различни големини.

 

Количествата са ограничени. Има и подарък – 10 мартенички за ръка – безплатно, но до изчерпване на количествата. Терличетата са бели или червени. Мартеницките са с три характерни цвята – бяло, червено и зелено. Не само символичните цветове на знамето ни, но и зеленото е символ на плодородие, нов живот, обновяване, здраве, възраждане…  Бялото е цвят, символ на чистотата и невинност, на радост, красота. Червеното е цвят на жизненост, здраве и любовен огън. Червеното е светлината на изгарящото и залязващото слънце, на огъня, победата и живота.

 

Въпроси и поръчки само на лично съобщение.

[contact-form-7 id=”66″ title=”Contact form 1″]
При практикуването на художествените занаяти никога не може да се направят два абсолютно еднакви сувенира. По това се и различават и от масовото производство. Разбира се, различават се и като стойност, с положителния заряд и уникалност. Имайте това предвид, когато поръчвате няколко мартенички – бебешки терличета, че те няма да бъдат абсолютно еднакви.

 

 

А вие имате ли родова мартеница?