топлоизолация

Макар безбройните ремонти на старата дограма, става ясно, че тя е загубила качествата си по осигуряване на топлоизолация, а пропуските на въздух, влага и шум зачестяват. Това е основателна причина да се замислите за подмяна на профилите и стъклопакета с нови.

Отличната топлоизолация на дома, вилата или офиса, зависи от различни фактори, като например: ел. уреди, употреба на нискоемисийни стъкла, използване на аргон при стъклопакетите и други подобни. Има различни фирми, които ще ви помогнат да постигнете желаното остъкляване чрез алуминиева или PVC дограма.

За добрите топлоизолационни свойства на дограмите, е нужен правилен монтаж от компетентен техник. Неправилното монтиране на профилите би довело до конденз и лоша защита срещу влошени атмосферни условия. Повечето хора разчитат на професионалисти, като едни от най-известните са екипа на Master-Plastik.com, който използвах в дома си. Те предлагат алуминиеви профили на Altest и PVC системи от Aluplast и KMG, популярни в страната и чужбина.
И тъй като желая вкъщи да бъде топло и светло заложих на 4 камерен профил KMG с коефициент на топлоприемане Uw=1.6 W/ (m2.K), предосттвящ отлична защита срещу външния шум. Естествено това бяха моите нужди, а вие ще получите избор на още куп перфектни продукти, според финансовото ви състояние и личните ви критерий.

В добавка към горе написаното прилагам и задължението ви, за поддръжка на PVC дограмата или алуминиеви профили, ако искате той да ви осигурява качествена защита максимално дълъг период. Почистването, грижата за уплътненията и обкова са основните ви ангажименти, така че вложете достатъчно старание.

Няколко думи на автора:
Ако спазите препоръките ми и се ориентирате към правилната PVC дограма и стъклопакет, то в най-скоро време, ще имате перфектна топлоизолация, която спомага за спада на изразходваната електроенергия и съответно понижението на разходите за ток. Пожелавам ви много успехи при реализация на идеята и всичко най-добро.