дървен материал
В статията: борса за дървен материал, сух дървен материал, дървен материал, дървен материал за покрив, дървени дъски,  препоръчана борса за дървен материал, идеи за дървени къщи, идеи за дървени огради, съвети за дървен материал, откъде да купя дървен материал, откъде да купя дървени греди за покрив, навес, бунгало, снимки на огради, снимки на дървени къщи

Фамилният дом няма стойност измерена в пари

Да построиш къща, да посадиш дърво, да отгледаш дете – истината за смисъла на живота. Ако сте на етап да построиш вила или да поддържаш и ремонтираш наследствен имот, което в днешно време е равносилно с това да изградиш нов дом, то значи живеете смислено и правилно. Да се опази родовата памет и трудът на родители и прародители е кауза, в която трябва да възпитаваме и децата си, а те техните.

Както (правилно) се казва: „не възпитавайте децата си, а себе си, защото те ще заприличат на вас“, или българската народна поговорка „Крушата не пада по-далеч от дървото“, така и вие осмисляйте живота си, като сте добър пример за наследниците си.

Да построиш къща, навес, бунгало, да облагородиш вилата, селският двор, да стегнеш покрив на стара къща или стопанска постройка … това не са само строителни дейности, а свещенодействие в името на миналото, настоящето и бъдещето на фамилията. Смисълът на това, да оставим нещо след себе си. Не продавайте, а облагородявайте, ремонтирайте и разширявайте имотите си. Каквото и да ви струва – си струва. Това е българският дух. Удовлетворението е незаменимо. Смисълът  за бъдещето – още повече.

Когато ще строиш или ремотнираш къща избирай качествен дървен материал, за да оставиш материална следа след себе си възможно най-дълго време.

Задачата не е лесна. За да сме конкретно полезни, още сега ще споделим удовлетворение от качественият дървен материал от ЕМСИЕН. Споделеният опит е не само благодарност към тази борса за дървен материал, а и насока за всички, които строят, ремонтират, планират и си задават въпроса: „къде да намеря качествени греди, сачак, дъски, дюшеме, талпи и изобщо дървен материал, качествена дървесина.

Ако търсите дървен материал за изграждане на дървени къщи, дървени покривни конструкции, навеси, беседки и други обекти, непременно проучете какво предлага ЕМСИЕН. Ще бъдете приятно изненадани от цена – качество, от коректното отношение, както и от условията за дългосрочно партньорство, в случай че сте фирма за ремонт на покриви, строителна фирма или се занимавате с производство на мебели.
До тук с препоръките, в останалото сами ще се убедите. Само да допълним, че на борсата за дървен материал ЕМСИЕН, може да откриете не само греди първо качество, а и импрегнирани греди ( потопeни във вана с импрегнант за допълнителна защита) и рендосани греди (едностранно, двустранни, тристранно или четиристранно според съответните нужди).

А сега друга полезна информация.

Една интересна идея е да направите гараж – навес от дървени греди и стабилен покрив, като разбира се може да разширите идеята, да не е само навес, а да използвате подходящ дървен материал за стени и така да се получи гараж тип бунгало. Тази постройка може да послужи и за друго приложение след време.

В случай че търсите иглолистни сухи талпи, непременно се информирайте за методите на изсушаване. За занаятчиите от мебелната промишленост или ако сами сте решили да си направите маса, пейки, плотове, дървени огради и др. то е добре да заложите на изсушен дървен материал в специални сушилни.

Знаете ли, че дюшемето от иглолистна дървесина придава не само уют в дома, но и има изключително високи топлоизолационни и шумоизолационни качества. Още едно предимство е и високата износоустойчивост. Подовите настилки от иглолистна дървесина могат да издържат над 50 години с правилната поддръжка. С две думи – забравете за ламината, ако искате да инвестирате в качествена подова настилка, която да ви служи, а не обратното.

Откъде да изберем дървения материал за ремонта на покрива?

Може да направите или ремонтирате покрив с всякакъв дървен материал. Но по-добре заложете на качествен, за да нямате последващо ремонтиране и обгрижване на покрива. Дори и да сте наели фирма за ремонт на покриви, то непременно проверете от коя борса за дървен материал ще купят гредите и всичко нужно. Дори проучете сами различните борси и изискайте от строителната фирма да закупят материала от тази борса, която сте си избрали. Добре е да присъствате на закупуването или предварително да сте се договорили директно с борсата за качеството и вида на материалите. Следвайте съветите на борсата, от която ще купите дървеният материал, а не само от строителната фирма. Защото те познават състоянието и качеството на дървото и ще ви дадат най-правилни насоки.

Как да изберем дървен материал?

1. Не купувайте греди, които да чакате да съхнат, защото с времето те ще се изкривят.

2. Ако закупите греди, монтирайте ги веднага, в случай че са с високо съдържание на влага.

3. Огледайте гредата откъм сряза. Ако виждате сърцето на гредата, непрекъснатите годишни кръгове, това е знак, че гредата е направена от младо дърво, което не е узряло за добив на дървесина.

4. Изграждайте покривите си само от зряла дървесина, защото вътрешното напрежение и силите на съпротивление са много по-малки.

5. Греди, в които има сърцевина, могат да се използват само за къси детайли.

6. Следете по дървеният материал да няма следи и остатъци от кора. Дървесната кога е знак, че материалът е трето качество. Но, ако вече сте закупили такъв материал, то обелете кората. Под нея се развиват дървояди, които ще ви причинят много грижи.

7. Когато купувате летви, подбирайте най-качествените, развързвайте връзките и ги оглеждайте внимателно. Не взимайте такива с кора, пукнати или други дефекти.

8. Избирайте качествено импрегниран дървен материал. Не разчитайте на импрегниране на ръка, а търсете такъв, който е импрегниран против вредители чрез потапяне във вана с импрегнант за допълнителна защита.

Вижте ЕМСИЕН Иглолистни дървени греди.

Защо трябва да се импрегнира дървения материал?

1. Дървеният материал се импрегнира за да се убият микроорганизмите, гъбите и насекомите

2. Импрегнирането на дървеният материал предотвратява развитието на гъби и води до невъзможност от поява на гнилостни процеси.

3. Импрегнирането убива дървоядите независимо от стадия на развитието им – буби, ларви или бръмбари.

4. След импрегнация дървеният материал се консервира и не се променя във времето.
5. Импрегнантите са подходяща основа са лакове и бои.

За финал, нека припомним, че дървените греди са най-използваният строителен материал в света. Клетъчната им структура е силна и линейното й изграждане я характеризира на едно ниво с якостта на стоманата.
Основно се използват два вида греди – импрегнирани, първо качество (препоръчително) и греди направени от еднакви по размер парчета дърво, слепени с трайни лепила (по-евтиният, но нежелателен вариант за изграждане на покрив).

Ето и няколко интересни идеи за дървени къщи

дървен материал дървен материал дървен материал

Снимки от http://www.goodshomedesign.com/knotty-pine-cabin/

дървен материал

източник http://www.championprefabs.com/wood-homes/

дървен материал

дървен материал дървен материал