дърворезба

дърворезба

 

 

 

 

 

 

 

 

Съществува невероятната дърворезба, която се намира в приключенския парк „Коколандия“ в Борисовата градина.

Човекът, който я е създал се казва Алексей Алексиев. Той работи по своето произведение от началото на годината. Инженер-химикът по професия, но със страст към дърворезбата, взима инструментите си и отива в парка, за да превърне едно отдавна паднало дърво в истинско произведение на изкуството.

„Идеята ми е да вдъхна нов живот на умиращото дърво. Идеята е не просто то да бъде отсечено и премахнато и нищо да не остане на негово място, а то да се превърне в нещо красиво“, подчерта той. „Цял живот работя дърворезба, това ми беше страст от малък. До 1991 година работих в един институт на БАН, институтът го ликвидираха и от тогава съм художник на свободна практика. С по-големи дървета в градска среда работя от 1994-1996 година.
Тогава в центъра на София направих 12 дървета, включително и пред Народния театър „Иван Вазов“ и на Орлов мост, но за съжаление нито едно от тях не беше запазено. За някои от тях пресата писа и стана ясно, че дървото на Орлов мост е било отрязано от частен извършител“, разказа Алексиев и уточни: “Продължавам да работят с дървета в градска среда с надеждата, че времената може би са се променили и хората са добили усет към красивото“, споделя Алексиев пред БГНЕС.

дърворезба

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

източник: http://svetovnizagadki.com